Goudsmederij
M.G. Hoogeman V.
O.F.


Achtknoop 28
1319 GL Almere
tel: 036-5341060
Kamer van Koophandel Flevoland nr.: 39097616
Lid Federatie Goud en Zilver
Lid Geschillencommissie Sieraden en Uurwerken

                   Openingstijden:
maandag gesloten
di t/m do 09.00 u - 16.30 u
vrij 09.00 u - 14.30 u
Wij werken op afspraak.
Contact bij voorkeur per e-mail:
hoogeman@slavenbanden.nl

Speciale maat voor een grote polsmaat van 24˝ cm. 
             en een kleine polsmaat van 14 cm.
Altijd passende kwaliteit!

 

Gespecialiseerd in
Slavenbanden 
in élke polsmaat leverbaar

Wij repareren en (ver)maken ook sieraden in uw opdracht,
door uzelf of door ons (in overleg met u)
ontworpen.
Wij werken daarbij op afspraak.

 

Massieve slavenbanden…. of juist niet ??                                                                           home                                                             volgende pagina:  Keurtekens

               Massieve slavenband - veel te hoog gewicht ten opzichte van scharnier!
De klant die vraagt om een massieve slavenband doet dit omdat hij/zij denkt dat dit sterker is dan een slavenband die uit (holle) buis is gemaakt. De klant wil immers geen lelijke deuken. 

Waar de klant echter niet bij stilstaat is dat het gewicht van een massieve slavenband beduidend hoger ligt (en de prijs dus ook!). 
Dit hoge gewicht gaat niet alleen ten koste van het draagcomfort maar vormt ook een te zware belasting voor het scharnier. In het scharnier zit immers maar een kleine pen waar alles omheen draait! Elke keer als de slavenband wordt geopend, komt het (in verhouding te hoge) gewicht van de armband op het scharnier te staan, dat daardoor aan hogere slijtage onderhevig is. Het gevolg is dat er op den duur overmatige ruimte in het scharnier zal ontstaan. Hier komt vuil (stof = kwarts = schuurpapier!) tussen waardoor de slijtage nog zal toenemen. Uiteindelijk kan het scharnier zelfs uit de band breken (zie foto). Dit kan een dure reparatie tot gevolg hebben. Je hangt tenslotte ook geen kluisdeur in het scharnier van een keukenkastje.....?!
Tijdens reparaties van slavenbanden komen wij ook vaak gegoten scharnieren tegen die voor slavenbanden met een beetje gewicht al ongeschikt zijn, laat staan voor massieve slavenbanden! Maar ook het slot (de lip) van een massieve slavenband krijgt het zwaar te verduren.
Het is echter heel goed mogelijk om een sterke, niet massieve, slavenband te maken waar, bij normaal gebruik, niet zo snel een deuk in zal komen. Het geheim van de (goud)smid zit ‘m in de voorbewerking van het materiaal (Goud, Zilver of 14 krt. Plaatgoud op Zilver). Door de plaat waar de buis van wordt gemaakt vooraf intensief te bewerken d.m.v. pletten en trekken ontstaat een heel homogeen materiaal. Wordt deze plaat, na het omvormen tot een buis, nogmaals (in rechte vorm) nagetrokken dan worden alle moleculen zó in elkaar geperst dat de dichtheid van het materiaal zo optimaal mogelijk is. Door het omzetten van de rechte buis in de uiteindelijke vorm (rond of ovaal) ontstaat rek en krimp waardoor een hoge spanning in het materiaal wordt opgebouwd. Deze spanning zorgt ervoor dat er niet zo snel vervorming op zal treden tijdens het dragen en maakt de kans op deuken minimaal. 

 

    Buisdikte 1,00 mm. Daar krijg je niet zomaar een deuk in!
                                Buisdikte 8030-G - Plaatdikte 1,00 mm.
     Bij voldoende plaatdikte en een goede bewerking van de buis hoeft een 
     slavenband helemaal niet massief te zijn !
     Bij een plaatdikte van 0,40 mm. wordt het gewicht van de  slavenband 
     in normale polsmaat: + 26,0 gram. 
     Bij een plaatdikte van 1,00 mm. (zie foto) wordt het gewicht van
     de slavenband in normale polsmaat: + 55,5 gram. 

Ondergaat het materiaal voor slot en scharnier net zo’n intensieve bewerking dan zijn slot en scharnier beter in staat om het “zware werk” langer vol te houden. Het zal duidelijk zijn dat het gewicht van een zo intensief bewerkte slavenband beduidend hoger ligt dan het gewicht van een gegoten slavenband waarvan het materiaal immers een heel open structuur heeft. 
Om de klant, die een massieve slavenband wil hebben, zoveel mogelijk tegemoet te komen kunnen onze hoogovale slavenbanden (6 t/m/ 11 mm. breed) gemaakt worden in een plaatdikte tot zeker 1,0 mm. Ter voorbeeld: bij een plaatdikte van 0,40 mm. wordt het gewicht van een 8,0 mm. brede hoogovale slavenband in een normale polsmaat ± 26,0 gram. Bij een plaatdikte van 1,0 mm. (zie foto) wordt het gewicht + 55,5 gram! Hierin kan zonder problemen briljant pavé gezet worden!
Het hoogovale model geeft meer ruimte voor het plaatsen van een nog steviger slot en scharnier, dat daardoor goed in verhouding staat tot het gewicht van de slavenband. Dat onze slavenbanden van (intensief bewerkte) buis worden gemaakt en hol zijn is dus een bewuste keuze!
 

30-serie - hoogovaal - hét alternatief voor massief!

hoogovale slavenbanden 
8030-G - 7030-G - 6030-G 
8 mm.   - 7 mm.  - 6 mm. 
(leverbaar t/m 11 mm. breed)

Leverbaar in diverse plaatdiktes
Uitstekend alternatief voor massief !

6030-W-briljant

Modelnr. 6030-W 
gezet met 145 briljanten

 

Wij verkopen onze slavenbanden via de
 juwelier/goudsmid, zie
Verkoopadressen.

Aangezien al onze slavenbanden geheel met
de hand worden gemaakt moet u rekening
 houden met een levertijd, met name voor speciale maten en exclusieve modellen en in
periodes rond feestdagen en vakantietijd.